Välkommen veckan 32

♥ Välkommen vecka 32 (31+0) ♥
 
I fredags gick vi in i vecka 32 i graviditeten med Bebis och även om det är svårt att få till tiden till att ta fina bilder samt skriva inlägg när man har en snart-2-åring som springer runt benen på en hela tiden ska jag de sista veckorna verkligen anstränga mig och ta mig tid till att göra detta. Vet att jag kommer ångra mig annars! 
 
Som sagt hade vi gått 31 fulla veckor och tog steget in i vecka 32 i fredags, därför tog jag då fram kameran för att knäppa av några klassiska magen-i-profil-bilder. Åh nyfiken som man är plockade jag även fram magbilderna från samma vecka med Jessica för att jämföra. Ni får själva avgöra men jag tycker magen är mycket lägre denna gång och hade det inte varit för att den varit ganska låg hela tiden hade jag trott Bebis kommer närsomhelst..
 
Jessica till vänster och Bebis till höger!
 
Här kan man läsa om vad som händer med mammans kropp samt bebisen utveckling då jag skrev om det under graviditeten med Jessica men då jag självklart inte upplever graviditeterna likadant kommer jag varje vecka skriva lite tankar om veckan som gått precis som jag gjorde förra gången. 
 
Egna tankar om föregående vecka
Trots att magen ligger väldigt lågt känns det som att Bebis ligger otroligt högt upp eftersom jag har väldigt mycket halsbränna. Jag har även flera gånger om dagen svårt att sitta ner då Bebis trycker upp mot lungor och revben. Skönaste ställningen är utan tvekan att ligga på sidan men då jag fått en hel del åderbråck är det skönt att ibland bara stå rakt upp och ner. Bebis är precis lika vild som sin storasyster var, speciellt på kvällarna när man slappnar av och bara vill ta det lugnt. Ofta flyger det en fot eller hand tvärs över hela magen och samtidigt som det är lite obehagligt är det en otrolig upplevelse att både känna och se hur hela magen ändrar form för att Bebis byter ställning. 

Familjedag

I söndags hade vi en riktig familjedag då M hade arbetat på huset mer eller mindre i 14 dagar och äntligen tog en ledig dag. Först var vi hemma och bara tog det lugnt men när eftermiddagen kom packade vi in oss i bilen och körde ner till Båstad för att mata ankorna, leka på lekplatsen samt unna oss att äta ute. Blev en riktigt lugn, skön och välbehövlig söndag!
 
Ett riktigt glädjeskutt!

För mycket energi

Efter att ha spenderat de senaste 14 dagarna tillsammans med folk hade jag och Jessica igår en välbehövlig dag hemma bara vi två. Dessvärre har ju tösen nu vant sig vid att vara omringad av folk så när kvällen kom och det var läggdags hade hon ju massor av energi kvar. Det går tydligen inte åt så mycket energi av att bara vara med sin mamma! Därför tog läggningen istället hela kvällen och efter två timmars springande mellan sängen och soffan gav vi upp och hade henne istället i soffan fram tills dess att vi skulle gå och lägga oss. Ibland orkar man helt enkelt inte bråka mer! 
 
Men tror ni tösen tog sovmorgon imorse eftersom hon inte somnade förrän närmre halv tolv?! Åh nej hon skulle såklart gå upp med sin pappa som kör till jobbet runt sex. Då kan man istället hoppas på att hon däckar i soffan under förmiddagen men nejdå hon sitter nu och bygger med sitt duplo och visar inga som helst tecken på att vara trött. Det blir därför snart en runda ner till M&M så att mamman får vila huvudet och Jessica leka av sig - för bli hemma en dag till ger jag mig inte in på!
 
Glad tös som gärna är uppe och hoppar tidigt på morgonen..

Kickstart

För två veckor sedan jobbade jag min sista dag på tågen innan det var dags att gå hem och bli tvåbarnsmamma. Dessvärre har jag ju inte riktigt kunnat ta det lugnt och förbereda mig särskilt mycket eftersom vi istället haft M's bror och syster på besök då de hjälpt oss komma igång ordentligt med husrenoveringen. Det har helt enkelt varit kökstjänst för min del då det helt plötsligt varit dubbelt så mycket mat som ska lagas samtidigt som hemmet ska skötas och dottern ska underhållas. Det har varit ganska tufft men oj vad de har jobbat på och oj vad det har hänt saker på tomten! Riktigt skön kickstart på vårt livs projekt men det ska samtidigt bli ganska skönt att nästa vecka få varva ner och ta det lite lugnt.
 
Skillnaden mellan den 9de och 19de maj. Bra jobbat!

Måndagen i Paris - Frihetsgudinnan, lunch på uteservering samt hemresa

Sista dagen på vår weekend började vi med att duscha och göra oss iordning innan vi packade väskorna för att sedan lämna dem nere i bagageutrymmet vid lobbyn. Efter frukost och lek hade vi sen ungefär tre timmar på oss att se lite mer av Paris, shoppa lite samt äta lunch innan det var dags att gå tillbaka och hämta bagaget för att sen bege sig till flygplatsen. 
 
På vår jakt efter några fina butiker (dessvärre hade allt stängt pga att det var annandag påsk) promenerade vi bort mot floden Seine och hamnade då vid Frihetsgudinnan där vi kunde ta lite bilder samt kolla upp några inspelningsplatser till en film vi sett. Så himla skönt väder var det denna dag så egentligen gick vi bara och strosade och njöt av solen när vi hittade en trevlig restaurang där vi på uteserveringen slog oss ner och åt lunch. Mättande och god pasta blev det till oss alla tre - men bäst av allt var ju att det var uteserveringspremiär utan jacka!
 
Klassisk carbonara till mamman - mums!
 
Efter lunchen var det som sagt dags att börja bege sig mot flygplatsen därför promenerade vi tillbaka till hotellet för att hämta väskorna innan vi sen gick bort till Metron. Lite Metro och lite snabbtåg senare var vi på flygplatsen där vi checkade in vårt bagage, åkte rullband (Jessica tyckte det var väldigt roligt att helt plötsligt kunna springa dubbelt så fort!), handlade i taxfreen samt självklart kollade, pekade och vinkade på en massa flygplan. Väl på flygplanet kom vi på att Jessica inte sovit någon middag och mycket riktigt hann vi inte ens lyfta innan fröken satt och sov i mitt knä. Alltså gick även hemfärden helt problemfritt då hon inte vaknade förrän strax innan landning! Dessvärre landade flyget tjugo minuter försent vilket resulterade i att vi missade vårt tåg hem och fick istället ta det tåg som bara tog oss till Ängelholm så det är tur vi har snälla nära och kära som ställer upp. Tack! 
 
 "Titta pappa - flygplan!"

Söndagen i Paris - Eiffeltornet och Triumfbågen i solen

På söndagen vaknade vi upp till strålande sol så snabbt klädde vi på oss och gjorde oss iordning för att gå ut. Precis som tidigare började vi med att leta upp ett mysigt, tidigare obesökt, café för att handla frukost innan vi promenerade vidare till en park. HIttade en väldigt stor och fin park full av löptränare där vi kunde äta, njuta av solen och självklart leka av oss.
 
Gungar glatt efter att ha fått en alldeles egen croissant!
 
Efter den mysiga morgonstunden i parken siktade vi in oss på att åka upp i Eiffeltornet eftersom denna dag bjöd på så fint väder. Detta var det självklart inte bara vi som hade planerat så hela torget under tornet kryllade av turister som köade till kassorna/hissarna. Men efter tre timmars köande tillhörde vi äntligen dem som stod som packade sillar i hissen för att åka upp och kolla på en av världens mest spektakulära utsikter.
 
Oftast har jag inget problem med höjder men efter det att vi lämnat andra våningen och istället åkt upp till högsta (281 meter över havet) var jag inte kaxig. Såklart ville vi ha fina bilder från vår vistelse uppe i tornet och eftersom jag är kamera-ansvarig var det bara att smyga fram till kanten för att knäppa av några bilder. ALDRIG någonsin har min knän skakat som de gjorde när jag stod där längst ut och kollade ner på alla de små bilarna/bussarna man såg köra där nere. Vilken upplevelse men helst gör jag aldrig om det!
 
Två nyfikna favoriter som inte var ett dugg rädda för den höga höjden!
 
När vi ätit lunch och kollat på souvenirer (Jessica fick en söt liten nalle med basker och randig tröja - typiskt franska alltså) uppe i tornet tog vi hissen ner för att istället promenera bort till en annan typisk fransk sevärdhet, nämligen Triumfbågen. Efter att precis ha varit upp i Eiffeltornet var såklart inte utsikten från Triumfbågen någon wow-upplevelse men det var ändå kul att stå där uppe och se hur tolv vägar möttes i en enda enorm rondell. Gud va skönt att slippa köra bil i denna stad!
 
Utsikten från Trimfbågen samt en bild på den nere från Champs Elysees.
 
En av de absolut bästa sakerna med vår vistelse i Paris var att vi sällan tog Metron utan istället promenerade överallt. På detta vis fick vi inte bara en massa bra och nyttig motion utan fick även se hur mycket som helst som vi annars hade missat. T.ex. promenerade vi förbi en fullskalig kopia av lågan till Frihetsgudinnans (hon i New York) fackla. 
 
En fullskalig låga i guld!
 
Kvällen spenderade vi sedan med att sakta men säkert promenera bort till hotellet samtidigt som vi njöt av hur solen på ett så vackert sätt lös upp sevärdheter i fina Paris. Precis innan vi var framme vid hotellet gick solen ner och Eiffeltornet började med sin omtalade ljusshow där lampor blinkar och lyser upp tornet under fem minuter. Jessica var väldigt fascinerad över detta och tyckte att de blinkande lamporna påminde henne om stjärnor och började därför sjunga "Blinka lilla stjärna". Älskade gosunge!
 
Vackra vackra Paris!