En bra start

De senaste två veckorna har varit lite sega vad det gäller vikten då vågen förrförra lördagen stod på -0.6 kg och förra lördagen på -0.4 kg. Därför var det så himla skönt att vågen idag visade -1.8 kg sen bara förra lördagen! Detta trots att jag bara hunnit med två promenader, vilket alltså bevisar att det är det man stoppar i sig (eller inte stoppar i sig) som faktiskt spelar roll. 
 
Dagen fortsatte sen lika bra som den börjat när vi innan frukost hade fått sålt bilen som sen M bytte jobb, för lite drygt två månader sen, bara har stått på uppfarten. När M lade ut annonsen på Blocket i onsdags lade han såklart på en prutmån på det pris vi hade tänkt oss för bilen så när köparna idag bara prutade bort hälften av det M lagt på var vi såklart mer än nöjda. Kunde denna dag börjat bättre eller?!
 
Skönt att den inte står hos oss och tar plats längre!

Middagar

Det här med middagsinspiration går verkligen i vågor här hemma. Ena veckan kommer jag på massor av smarriga måltider och vill inget annat än att stå i köket för att sen bjuda min familj på god och vällagad mat medan jag nästa vecka inte har den blekaste aning om vad vi ska äta. Det viktigaste är ju såklart att det är gott men att det är näringsrikt, ser aptitligt ut samt går hyfsat fort att tillaga (med barn i huset kan man inte lägga hur många timmar som helst i köket) är ju också ganska viktigt. Jag plockar mycket inspiration från ICA's app samt Jennys matblogg men bäst inspiration får jag nog ändå från mina egna bilder på det jag tillagat tidigare.
 
Dagens middag var i alla fall väldigt god i all sin enkelhet!

Lugn start

Så har vi hunnit en bra bit in på måndagen och den nya veckan som nu ligger framför oss. För ovanlighetens skull har vi inte så mycket planerat i veckan men känner jag oss rätt är det nog bara tillfälligt då vi sällan har ett lugnt "schema". Resten av denna dag är i alla fall lugn då vi bara ska vara hemma och småpula och nu när båda barnen sover middag ska jag passa på att fixa med tvätten så att jag kanske slipper det senare i veckan.
 
Fyra mobilbilder från helgen som var!

Magi

Fler magiska bilder från gravidfotograferingen i somras!
Foto: Love by Emelie

Det glamourösa mammalivet

Hela eftermiddagen och kvällen har jag umgåtts med två väldigt övertrötta barn så det har skrikits mer eller mindre hela tiden. Har de inte skrikit samtidigt så har de löst av varandra så de har minst sagt brutit ner sin mamma tills jag bara satte mig på golvet och började gråta. Åh hur många kakor jag har tryckt i mig (tröstätit eller stressätit, kalla det vad ni vill..) vill jag inte ens tänka på! Men nu ligger huliganerna tack o lov i varsin säng och sover gott så det är dags för mig att ladda om batterierna och helt enkelt bara lägga den här dagen bakom mig. Imorgon är en ny dag!
 
Hade det inte varit för de djävulska skoskaven jag har fått av mina nya skor hade jag bara slängt barnen i vagnen och promenerat en runda. Funkar i nio fall av tio!

Tröttare än tröttast

Den senaste veckan har vi egentigen inte hittat på så mycket men ändå har jag varit helt slut när kvällarna har anlänt. Har knappt öppnat datorn eller tagit tag i projekt "sälja-en-massa-barnkläder" om kvällarna utan har istället somnat i soffan om jag inte t.om. gått och lagt mig i samband med att barnen nattats. Förstår verkligen inte varför min ork har varit så låg och hoppas självklart på att jag denna vecka är mycket piggare om kvällarna. Hade varit skönt att ändå få gjort saker och ting när barnen sover!
 
Trots brist på ork slängde jag i lördags ihop ett gäng kakor samt tårtor till M's fika med släkten eftersom han igår fyllde 27 år.
 

Vår kloka, envisa och bestämda dotter

Fredag, lördag och söndag är de tre dagar då Jessica är helt ledig från dagis vilket också innebär att det är de tre dagar som är den största utmaningen på hela veckan. Denna lilla kloka, envisa och bestämda tös behöver hela tiden aktiveras och underhållas därför försöker vi att ha fullt upp hela helgen så att hon inte hinner bli uttråkad.
 
Som denna helgen, som nu ligger bakom oss, spenderade vi genom att på fredagen leka järnet på förmiddagen för att sen på eftermiddag köra till barnens faster för att gå en lång promenad samt fika. På lördagen hade M sen planerat in ett besök på Bordershop i Tyskland men eftersom han då är borta nästan hela dagen bestämde vi att Jessica skulle få följa med eftersom hon bara tycker det är kul att åka båt och titta på folk. Att ha henne hemma en hel dag hade bara blivit stökigt och det hade förmodligen slutat i bråk mellan henne och mig. Been there - done that! Åh så igår efter lek, bus och filmtittande (filmen Frost är typ det enda som får henne att sitta still en längre stund just nu) bäddade jag ner båda barnen i varsin åkpåse i vagnen för att sen promenera ner till Båstad och hälsa på M&M. 
 
Det blev helt enkelt en rätt bra helg ändå trots att vi inte hade särskillt mycket inplanerat utan gjorde små spontana besök hos folk för att vår lilla tjej skulle vara så nöjd som möjligt. Visst funkar det att hitta på en massa saker en hel helg men man (läs: jag och Samuel) blir ganska trötta och spenderar därför oftast våra måndagar, när Jessica är på dagis, med att göra så lite som möjligt!
 
Vår alldeles perfekta lilla prinsessa!
Foto Love by Emelie

I säng innan åtta

Jessica är ju i den utvecklingsfas vi svenskar valt att kalla trotsålder så för tillfället har vi väldigt mycket diskussioner här hemma om allt mellan hur viktigt det är att vara snälla mot varandra till en så enkel sak som att inte stå på böckerna om de ligger på golvet. Men just idag, efter fyra dagar på dagis och utan att ha vilat middag, har det varit sju resor värre än vanligt! Just nu sitter jag och gäspar käkarna ur del då jag både psykiskt och fysiskt är så trött av allt bråkande denna eftermiddag hade att bjuda på. Blir helt enkelt en tidig kväll för både mig och barnen (som redan sover i varsin säng) och så hoppas vi på en mycket bättre dag imorgon!
 
Vårt älskade lilla vilddjur!

Bilder till en ny bloggdesign

Har den senaste tiden funderat på en ny bloggdesign eftersom den nuvarande inte direkt är "up to date" då Samuel inte finns med varken i headern eller infotexten i sidan. Dessutom har jag haft denna ganska länge så ett byte är verkligen på tiden. Men när jag då satt och bläddrade bland bilder till en ny header slog det mig att jag bara visat er en (!) bild från fotograferingen med Emelie. Självklart ska ni få se fler men då där var massor av helt otroliga bilder får jag publicera några i taget och börjar då med dessa fyra favoriter.
 
En av dessa hamnar nog i den nya headern!
Foto Love by Emelie

2 månader

Ofta bjuds det på det där lilla snea söta leendet! 
 
Samuel..
♥ ..är 64 cm lång och väger 6570 g.
♥ ..fjantar sig lite vid amning då det smaskas mycket.
♥ ..skrattar med hela kroppen när man busar med honom.
♥ ..vrider på huvudet och letar efter oss när han hör våra röster.
♥ ..tar fortfarande napp och somnar som lättast när han får ha den.
♥ ..är inte särskilt road av gymmet utan blir ledsen eller somnar när han ligger där.
♥ ..somnar vid åtta och sover sen 9 av 10 nätter i sin egen säng fram till fem ungefär.
♥ ..är otroligt stark i nacken och håller huvudet uppe i över en minut när han ligger på mage.
♥ ..tycker väldigt mycket om sin syster, vilket märks när hon t.ex. sitter bredvid honom i soffan.

Italiensk buffé

Vår plan var nog egentligen att bara ta det lugnt denna söndag men istället började vi dagen med att plocka undan och diska allt från gårdagens 25-årsmiddag. Efter det blev det en ordentlig helgfrukost innan jag och barnen gick en lång promenad medan M gick ut och jobbade på huset. När vi sen kom hem blev det några bullar (det är ju ändå kanelbullens dag) till fika för att sen fortsätta dagen med lek och bus. Så egentligen har det ju varit ganska fullt upp hela dagen och det var därför extra skönt att ingen av oss behövde stå i köket och laga middag eftersom vi istället plockade rester från den goda maten som blev över från igår.
 
Från fördrink till efterrätt körde vi på italiensk tema så till middag blev det en buffé med bl.a. bruschetta, spickeskinka, fyra sorters salami, pastasallad, focaccia, minipajer, tomat- och mozzarellasallad samt minipizzor. Verkade verkligen gå hem hos gästerna!

Måndag-Fredag-Måndag-Fredag

Åh så var det redan fredag och ännu en vecka har gått i ett rasande tempo! Igår körde jag tjuttioelva ärenden eftersom det bl.a. skulle införskaffas mat och dricka till morgondagens 25-årsmiddag. I tisdags och onsdags var vi dock bara hemma, vår lilla loppa hade feber den förstnämnda dagen och ville då bara ligga platt fall i soffan och kolla på film. I onsdags var hon dock frisk igen men hemma från dagis (krävs ju en feberfri dag) så då klättrade hon på väggarna samtidigt som jag försökte planera inför 25-årsmiddagen. Åh i måndags fyllde jag inte bara år utan var även på återbesök på MVC så att barnmorskan kunde kolla så att allt läkt och återställts efter förlossningen. Jag fick även då min journal så att jag äntligen kan skriva ihop en förlossningberättelse vilket står på min lååånga todo-lista där det även står bl.a. sälja av barnkläder samt planera Samuels dop. Det sistnämnda är ju hela två månader bort men jag vet hur fort tiden går och hur mycket det är som ska planeras så ska ta tag i det så snart som möjligt. Men först ska jag och så småningom också M firas så ett litet tag till får det vänta!
 
Samuel i famnen på sin fadder/gudmor som såklart kommer vara med när han döps!