22 röda rosor

Äntligen Fredag och äntligen placerad i soffan där jag ska bli tills det är dags att gå och lägga sig!
 
Vi började vår dag rätt så tidigt med att köra till Helsingborg och IKEA där vi köpte oss en ny bokhylla samt lite annat smått och gott såsom ljus och servetter. Det vanliga liksom! Vårt besök där blev dock inte så långvarigt då vi ville vara tillbaka i Ängelholm vid tolv eftersom vi hade en lunchdejt med en födelsedagsgris. Min syster Nathalie fyller nämligen 22 år idag och eftersom hon då fått sluta tidigare på jobbet köpte vi med oss asiatiskt innan vi sen åt och tog det lugnt hemma hos dem. Innan vi sen lämnade Ängelholm mötte vi upp M för att handla på Maxi tillsammans med vad som kändes som typ halva Ängelholms befolkning. Att handla på fredagseftermiddagarna är alltså inte att rekommendera..
 
Nu ska jag ta och krypa ner under filten tillsammans med min man, lite frukt och något bra rullandes på dumburken samtidigt som jag bara njuter av att helgen ligger framför oss. En helg blandad med jobb, pyssel och gäster - en bra helg helt enkelt! 
 
Så himla fina rosor Nathalie fick av sin sambo imorse! ♥

Sommaren 2016

Hösten verkar ju faktiskt vara här på riktigt så jag tycker det är dags att summera sommaren som vi nu lämnar bakom oss. Att tiden går fort det har jag ju konstaterat tidigare men sommaren är nog den tid på året som går allra fortast. Åh inte går tiden mindre fort när man har två barn samt är mitt uppe i ett stort husprojekt! 
 
Redan sista veckan i maj tjuvstartade vi årets sommar genom att hänga på stranden, äta glass i hamnen, gå på picknick samt fira mors dag med fika i trädgården. 
 
 
När det sen blev juni gick vi på fotboll, firade att min kusin tagit studenten, bjöd hem på grillkvällar, firade midsommar, gick på picknick, åkte karuseller på Förslövskarnevalen och badade massor hemma i poolen.
 
 
I juli fyllde Jessica tre så då åkte vi till Liseberg samt hade släktkalas lördagen därpå. Men vi hann även med att minisemestra i Ronneby, fira barnens äldsta kusin, gå på tennis, bada flertalet gånger på Malenbadet, spela minigolf och äta skaldjur i Torekov, grilla hos barnens morföräldrar, gå på hamnfest samt äta middag på Pepe´s med bl.a. mina morföräldrar.
 
 
När augusti sen kom var det dags för Samuel att fylla år så självklart blev det kalas tillsammans med släkt och vänner men även en födelsedagsutflykt till Skånes djurpark. Vi hann även med att gå på fotboll, åka till Helsingör, äta fondue hos Nathalie och Wille, rasta barnen på IKEA samt cykla till Torekov för att äta glass trots att detta var månaden M gick tillbaka till jobbet och Jessica började på förskolan efter sommarlovet.
 
 
Åh så var det den där nya sommarmånaden september - månaden då sommaren egentligen är över och alla har gått tillbaka till vardagen och sina rutiner. Men så har vädret varit bättre än någonsin därför har det blivit massor av utelek, kräftskiva samt besök i Hembygdsparken. Vi kunde t.o.m cykla hem från en fest trots att klockan var närmre tre!
 
 
Härligt långa sommar som nu är över men som gett oss massvis av minnen. Längtar redan till nästa!

Tröttheten

Det här med att blogga går verkligen i perioder! Ibland har man massor att skriva om (oftast för att vi då hittar på mycket) och ibland finns varken tid, ork eller inspiration. Just det sistnämnda har varit en stor orsak till att bloggandet den senaste tiden varit lite oregelbundet men även tiden samt orken påverkar. Jag försöker att inte starta datorn över huvudtaget när barnen är vakna då jag såklart hellre vill spendera tiden med dem men när dem är lagda för kvällen brukar jag vara helt slut efter att ha just spenderat hela dagen med dem, så då brukar jag istället slötitta något på dumburken och slumra i soffan.
 
Jag har den senaste tiden märkt av att jag är väldigt trött, både psykiskt och fysiskt, och vad det beror på vet jag inte alls. Men tyvärr påverkar det mitt humör, träningen samt kosten väldigt negativt! Mitt humör pendlar lika mycket som en gravid (åh nej, vi ska inte ha fler barn!), träningen känns inte rolig utan bara som ett måste och vad det gäller kosten känns det som jag äter allt jag kan komma över eftersom jag för tillfället har världens största sötsug. Jag är så trött på att vara trött och innerst inne vet jag att om jag bara äter och sover bättre kommer också mitt humör och mitt välmående bli bättre så det är hög tid att satsa på sig själv.
 
Det är dags att börja prioritera annorlunda och faktiskt satsa på sig själv, något jag vet att min familj kommer stötta mig i!

Redo för hösten

Mycket längre än vad vi någonsin vågat hoppas på stannade sommaren hos oss men nu verkar det faktiskt vara dags att lägga undan shortsen och dem tunna klänningarna för att istället dra på sig långbyxor och gosa in sig i tjocka koftor. För ett par veckor sedan var jag inte riktigt redo för att lämna sommaren bakom mig för att istället blicka fram mot hösten men nu är det helt annorlunda! Nu längtar jag efter alla kvällar i soffan under en filt för att kolla tv-serier, dricka massor av te samt gå långa promenader för att andas in den kalla och krispiga luften samtidigt som man kan njuta av alla fina färger.
 
Ja nu är vi redo för bullbak, eftermiddagsfilmer och massvis av innelek! Nu kunde jag även plocka fram Samuels helt underbara långärmade body med små igelkottar och höstlöv! ♥

Hembygdsparken

Så var det plötsligt fredag igen och ännu en vecka har gått fortare än fortast! Vad vi gör om dagarna vet jag inte riktigt för det känns inte som jag får gjort någonting. Under barnens vakna timmar blir det såklart massvis av lekande men även lite hushållsarbete såsom tvättning och städning för när barnen väl sover finns där ingen ork över till sånt. Nej då blir det istället soffan, badkaret eller helt enkelt sängen! Igår var vi i alla fall i Hembygdsparken i Ängelholm dit vi körde när vi hämtat Jessica på förskolan. Massor av lekande men vi hälsade även på djuren samt tog en glasspaus innan vi träffade M och åt middag för att sen köra hem och gå en promenad. Behöver jag säga att jag somnade när jag la barnen? Trött mamma..
 
 Mysigaste stället vi vet!