Helsingør - Helsingborg

På söndagen hade meteorologerna lovat regn, regn och lite mer regn men eftersom vi då varit i Helsingør i två dygn kände vi att det nu fick vara nog och beslutade oss därför att vid en lucka i regnovädret försöka ta oss över sundet till Helsingborg.
 
Prick klockan tolv slutade det regna och eftersom alla väderappar sa att det inte skulle börja igen förrän vid tre så stack vi. Men inte hann vi långt innan jag såg de mörka regnmolnen bakom oss bara komma närmre och närmre så sittandes nere i båten tillsammans med barnen såg vi sen på när M tappert seglade oss i hamn trots regnskuren som gjorde honom blöt hela vägen in på kalsongerna. Åh då hade han ändå regnkläder!
 
När vi sen lagt till och det såklart åter slutat regna tog jag en banan och gick en lång promenad (håller ju min varannandagregel) medan de andra åt lunch i båten. Tillbaka i båten klädde vi på oss regnkläder och gick bort till piratlekplatsen barnen tycker så mycket om. Allt från rutschkanor till gungor var såklart blött och eftersom det under tiden vi lekte också började regna var vi ganska blöta när vi gick för att leta efter något enkelt att äta till middag. Planen hade varit att vi på vägen från lekplatsen till båten skulle gå inom Ica och handla för att laga mat i båten men med inköpslistan kvar i båten och alla i familjen kalla, frusna och hungriga slopade vi den idén och körde istället på färdiglagad hämtmat. Att få byta om till torra sköna kläder och sen bara sätta sig och äta med en gång var en så mycket bättre idé!
 
Redo för att gå och leka!
 
"Kolla tåget mamma!"
 
 På en piratlekplats är tom toaletten piratinspirerad!
 
Lite regn stoppar inte våra barn från att leka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback