Höganäs - Hornbæk

Innan barnen hunnit vakna hade vi på torsdagsmorgonen hunnit handla frallor och lämnat Höganäs bakom oss för att istället ta sikte på vårt favoritstället i Danmark. En fin segling med härliga vindar gjorde att det knappt tog oss 2 timmar över sundet och därför åt vi inte frukost förrän vi var framme i hamn.
 
När vi sen ätit frukost ville barnen såklart gå till den fina stranden där de också har en otroligt fin naturlekplats. Verkligen inga problem att slå ihjäl tre timmar där med både klättring, rutschkanor och snäckplockning! Åh efter en lunchpaus var vi tillbaka på stranden igen, dock på den andra stranden då det istället var dags att sola och bada. Jessica som är så social av sig sprang snabbt och hittade två andra barn att leka med så för min och M's del turades vi om att hålla koll på Samuel medan den andra solade. Perfekt!
 
Det här med sand är dock inte riktigt min grej så efter några timmar när vi hade sand i allt från fika till kroppsöppningar packade vi ihop oss för att försöka skölja av oss lite innan det istället var dags för krabbfiske. På en liten flotte låg vi sen alla fyra och fiskade upp krabba efter krabba innan vi anordnade ett krabbrace. Det hade nämligen byggts en låda med fack där man kunde släppa ner krabborna så att de sen kunde ha tävling tillbaka ner i vattnet. Mycket rolig idé och verkligen uppskattat av barnen!
 
Till middag hade jag och M sen planerat att äta räkor men eftersom barnen inte äter det fick dem istället lite mat från hamnens grillkiosk så att vi sen i lugn och ro kunde njuta av våra skaldjur medan barnen kollade på film. Efter middagen insåg vi dock att vi var tvungen att skynda oss lite eftersom vi lovat barnen glass från, enligt oss, bästa glasstället i Danmark och det inte var öppet så länge till. Men som tur var hann vi och kunde därför unna oss varsin glass innan läggdags!
 
Hon som älskar det här stället lika mycket som oss andra sitter och gör hjärtan i sanden med snäckor!
 
Smörgås med krabbsallad och en öl - godaste sommarlunchen!
 
Så glad i att leka på stranden!
 
 Byggde en bil på stranden så att vår biltokige son kunde köra lite!
 
Syskonen Schön fiskar krabbor!
 
Klara, färdiga, spring!
 
 Övriga krabbor släppte vi ut som vi brukar!
 
En liten fegis som först inte vågade hålla i krabborna!
 
Men sen vågade precis som sin syster!
 
Efter krabbfisket blev det lite mer lek så då passade Samuel på att kika efter pirater samt åka rutschkana!
 
Medan Jessica hellre ville klättra på allting!
 
Båda barnen ville också gunga innan middagen!
 
Räkor och rosé i solnedgången - härligt med semester!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback