Rungsted - Domsten

Då vi alla gått och lagt oss ganska sent kvällen innan tog vi på onsdagen sovmorgon innan M gick och handlade frallor så att vi kunde starta dagen med en ordentlig frukost. Lagom tills vi hade ätit färdigt hade svanarna anslutit så barnen fick mata dem med lite rester och gammalt bröd - nöjda svanar och nöjda barn!
 
När vi packat ihop oss och lämnat hamn gick vi längst med danska kusten upp mot Helsingør där vi sen girade av mot svenska kusten. Längst med den danska kusten fick vi en väldigt fin segling i strålande sol, bra vindar och en god lunch på havet. Men i höjd med Kronborg blev vågorna betydligt högre eftersom det där alltid blir väldigt oroligt i och med färjorna och all annan trafik. Tyvärr höll det också i sig resten av biten fram till Domsten som den dagen var vårt slutdestination.
 
Väl framme gick jag och Jessica upp på toa innan vi sen handlade glass och pratade lite med hamnkaptenen eftersom han kände igen vår båt. När jag växte upp och seglade ihop med mina morföräldrar seglade vi ju samma båt som jag idag seglar tillsammans med min familj och eftersom vi under många år hade Domsten som hemmahamn är det ju inte så konstigt att han kände igen den. Roligt!
 
När vi sen ätit upp glassen var barnen väldigt sugna på att fiska krabbor och eftersom dem precis som i Hornbæk hade byggt en låda för krabbrace var det bara till att sätta igång att fiska upp dem små rackarna. Med hjälp av krossade blåmusslor lockade vi upp dem trots att dem var lite svårflirtade. Fiskarna var desto lättare att lura upp eftersom dem var så nyfikna på både håv och blåmussla. Åh barnen såklart mycket imponerade!
 
Efter krabbfisket blev det lite lek på lekplatsen innan vi gick tillbaka till båten för att äta middag. Blev en väldigt lugn och skön kväll trots att vi efter middagen gjorde ytterligare ett besök på lekplatsen. Då för att testa Samuels nya jättefotboll som hela familjen tyckte var väldigt rolig! När vi sen lagt två övertrötta barn samt diskat undan efter middagen blev det en bryggpromenad för mig och min bättre hälft innan vi spenderade resten av kvällen med varsin korsordstidning och en flaska vin. Mysonsdag!
 
Frallor, ägg och yoghurt till frukost är en bra start på dagen!
 
Dem vågade sig så nära att dem kunde äta brödet direkt från båten!
 
Enkel men god mat till lunch!
 
Kronborg i Helsingør!
 
Roligt med krabbfiske!
 
Spännande med småfisk!
 
Busunge!
 
Riktigt roligt att spela fotboll hela familjen i kvällssolen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback