Förkyld start på veckan

Min helg blev lite förskjuten då jag var ledig söndag-måndag och därför inte startade arbetsveckan förrän idag. För min del blir detta också en kort arbetsvecka eftersom jag endast arbetar tisdag, onsdag och torsdag. Vilket är skönare än vanligt eftersom jag dragit på mig en förkylning och därför känner mig lite låg på energi. Kom ganska olägligt men det gör det väl alltid?!
 
I helgen tog vi det därför ganska lugnt, blev mycket fix och donande på huset för M's del medan vi andra lekte oh bakade. Redan i lördagskväll, efter det att jag slutat på jobb, bakade jag och Jessica en kaka till söndagens fika eftersom den skulle få en chans att sätta sig under natten. Så värt det dock eftersom den var riktigt smarrig att avnjuta till söndagskaffet efter det att jag gått en promenad.
 
Riktigt kladdig kladdkaka med otroligt god topping!

Vardagen

Vi börjar närma oss slutet på september och man kan lugnt påstå att vi kommit in i alla rutiner efter semestern så nu rullar vardagen verkligen på som vanligt. Känns faktiskt som jag inte gör så mycket annat än jobbar, tränar, hämtar på förskolan och sköter hushållet. Men jag har ju faktiskt också hunnit med lite shopping till husbygget, fikat med en kompis samt haft en heldag med min syster - små guldkorn i vardagen!
 
Mina eftermiddagar ser för tillfället också likadana ut då jag arbetar på förmiddagarna och därför är med mina barn hela eftermiddagarna. Oftast väldigt roligt men också ganska kämpigt att sysselsätta dem och försöka undvika att det blir bråk - både mellan dem och mellan oss. Tuff period just nu! Vädret gör det ju inte heller direkt lättare eftersom man för tillfället är fast inomhus om det inte är så att man vill klä sig i regnkläder från topp till tå. I början av denna vecka gjorde dock sommaren comeback några dagar så då passade vi ju på att vara ute för att leka och äta mellanmål. Uppskattades såklart!
 
Nu ligger dem i alla fall nybadade och rena i sina sängar och väntar på en godnattsaga så det ska jag läsa för dem innan jag tar tagen i kvällens måsten för att sen också gå och lägga mig tidigt. Imorgon är det nämligen jobb och träning som gäller på förmiddagen innan vi sen på eftermiddagen ska säga ett sista farväl till M's farmor. Känner att jag vill ladda med mycket sömn inför morgondagen!
 
Eftermiddagen som häromdagen spenderades utomhus!

September

Måndag och ny vecka, men också ny månad och ny årstid! September är nog en av mina favoritmånader på året och det säger jag inte bara för att jag fyller år denna månad utan även för att jag tycker den är så mysig. Det är hög tid att plocka fram de stickade tröjorna ut garderoben samt köpa hem en massa olika tesorter men det är också fortfarande fullt möjligt att spendera dagarna utomhus med lek och långa promenader. En bra månad helt enkelt!
 
Månadens första helg spenderade vi på samma sätt som vi spenderade förra månadens sista helg; vi åt kräftor, drack drinkar och lekte lekar. Himla roligt! Förra helgen gjorde vi det hemma hos M’s bror tillsammans med hans familj, en vän till familjen och M´s syster. En liten lagom kräftskiva med kräftor och räkor, goda tillbehör samt femkamp. Blev en sen kväll med spel och lite olika drinkar så när jag landade på kudden strax innan fyra var jag glad över att vi stannade över och inte behövde köra hela vägen hem eftersom klockan då skulle ha passerat fem. 
 
Fem hann klockan dock bli innan jag i lördags (eller söndags blir det ju!) landade på kudden efter att ha haft kräftskiva hemma hos oss. Denna gång ihop med mina föräldrar, mina syskon med respektive samt M's syster. Mycket trevlig kräftskiva à la knytkalas då vi stod för västerbottenpaj och efterrätt medan andra hade med bröd och kex, olika ostar samt snacks. Åh kräftor såklart! Kräftskiva och liknande tillställningar blir oftast hemma hos oss eftersom vi bor störst och har bäst möjligheter att rymma så mycket folk så uppskattades att initiativet till knytkalas kom som förslag eftersom det då inte kostar oss mer än någon annan. Det enda vi behövde lägga lite mer än någon annan var ju tid eftersom det ska städas, dukas och plockas undan. Men det går ju ganska fort ändå! Spenderade visserligen också en del tid på att planera och fixa tävlingar till tiokampen men det är ju mitt eget val eftersom jag tycker det är roligt att tävla och leka lekar samtidigt som jag vet att det uppskattas. Tyvärr förlorade jag och mitt lag men alla tyckte det var roligt, speciellt eftersom jag lyckats komma på lite annorlunda och nya tävlingar.
 
Pyntat och dukat!
 
Mycket gäster så mycket bröd och lite gott till västerbottenpajen!
 
 Blev en kladdkakspaj samt en key lime pie till efterrätt. Så gott!