September

Måndag och ny vecka, men också ny månad och ny årstid! September är nog en av mina favoritmånader på året och det säger jag inte bara för att jag fyller år denna månad utan även för att jag tycker den är så mysig. Det är hög tid att plocka fram de stickade tröjorna ut garderoben samt köpa hem en massa olika tesorter men det är också fortfarande fullt möjligt att spendera dagarna utomhus med lek och långa promenader. En bra månad helt enkelt!
 
Månadens första helg spenderade vi på samma sätt som vi spenderade förra månadens sista helg; vi åt kräftor, drack drinkar och lekte lekar. Himla roligt! Förra helgen gjorde vi det hemma hos M’s bror tillsammans med hans familj, en vän till familjen och M´s syster. En liten lagom kräftskiva med kräftor och räkor, goda tillbehör samt femkamp. Blev en sen kväll med spel och lite olika drinkar så när jag landade på kudden strax innan fyra var jag glad över att vi stannade över och inte behövde köra hela vägen hem eftersom klockan då skulle ha passerat fem. 
 
Fem hann klockan dock bli innan jag i lördags (eller söndags blir det ju!) landade på kudden efter att ha haft kräftskiva hemma hos oss. Denna gång ihop med mina föräldrar, mina syskon med respektive samt M's syster. Mycket trevlig kräftskiva à la knytkalas då vi stod för västerbottenpaj och efterrätt medan andra hade med bröd och kex, olika ostar samt snacks. Åh kräftor såklart! Kräftskiva och liknande tillställningar blir oftast hemma hos oss eftersom vi bor störst och har bäst möjligheter att rymma så mycket folk så uppskattades att initiativet till knytkalas kom som förslag eftersom det då inte kostar oss mer än någon annan. Det enda vi behövde lägga lite mer än någon annan var ju tid eftersom det ska städas, dukas och plockas undan. Men det går ju ganska fort ändå! Spenderade visserligen också en del tid på att planera och fixa tävlingar till tiokampen men det är ju mitt eget val eftersom jag tycker det är roligt att tävla och leka lekar samtidigt som jag vet att det uppskattas. Tyvärr förlorade jag och mitt lag men alla tyckte det var roligt, speciellt eftersom jag lyckats komma på lite annorlunda och nya tävlingar.
 
Pyntat och dukat!
 
Mycket gäster så mycket bröd och lite gott till västerbottenpajen!
 
 Blev en kladdkakspaj samt en key lime pie till efterrätt. Så gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback