Månadsutmaningar

Runt nyår lyssnade jag på ett podavsnitt där dem pratade om nyårslöften och hur svårt det är att hålla eftersom det oftast är för stort och diffust. Det är ju också svårt att få grepp om det när det rör sig över en så lång period som ett år faktiskt är. Därför uppmuntrade dem istället till månadsutmaningar som fungerade på samma sätt som ett nyårslöfte fast då endast under en månad. 

Jag tyckte detta lät väldigt bra och något som faktiskt skulle funka för mig då jag har fel tänk när målet ligger för långt fram. Därför satte jag mig ner och skrev upp några förslag på vad för slags månadsutmaningar jag skulle kunna ha. Åh nu har det ju faktiskt gått över tre hela månader på 2020 och jag tycker faktiskt att det har funkat rätt bra, i alla fall om man bortser från första månaden..

För i januari satte jag målet att jag skulle räkna kalorier varje dag (räknar normalt sett bara på vardagarna) men med lite för många bortbjudningar och lite för dålig karaktär gick det inte riktigt hela vägen men nästan i alla fall. När februari sen kom bestämde jag mig för att ha en socker- och snacksfri månad, vilket jag lyckades med helt utan problem. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv då jag är väldigt glad i sötsaker och snacks såsom chips och popcorn och även om det på vissa dagar (alla hjärtans dag och fettisdagen) dukades upp godsaker på jobbet stoppade jag inte i mig något sådant över huvudtaget. Vilket är stort för den här godisråttan!

Åh nu har den månad gått som faktiskt inte blev så svår som jag trodde; den alkoholfria månaden. Trots att vädret har varit kanon och vi, som många andra, har grillat har där inte funnits något sug efter alkohol. Skönt såklart men samtidigt ska jag inte sticka under stolen att jag ser fram emot att nu på lördag dela en flaska vin med min man, det är ju ändå en trevlig sak att göra. För denna månaden har jag bestämt mig för utmaningen att få ihop totalt 500 000 steg vilket är ungefär 7000 steg mer om dagen än vad jag annars har som mål. Är egentligen inte orolig då jag rör på mig vardagligen men detta är en utmaning man faktiskt måste hålla lite koll på så att man inte har massvis med steg kvar sen när månaden börjar närma sig sitt slut.

Som ni ser har många av mina månadsutmaningar att göra med hälsa och kost men längre fram har jag andra utmaningar som att tex läsa ur en bok minst 30 minuter varje dag då detta är något jag annars endast gör på mina arbetsdagar. Därför ligger också denna utmaning såklart den månad jag har semester för att det ska bli en så stor utmaning som möjligt! 

Hoppas jag kan inspirera någon till att testa att köra någon månadsutmaning för det är roligt att utmana sig själv och som sagt känns det inte så stort och svårt om det bara rör sig om lite drygt fyra veckor. Lycka till!


(null) (null)
Månaden har i alla fall börjat bra då jag igår fick ihop över 20 000 steg och idag började min dag med att gå milen på gymmet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback