Våra eftermiddagar

Alltså det var alldeles nyss måndag och nu är det redan fredag igen - hej va det går! Fortsätter det i detta tempo kommer vi snart sitta ute på trädäcket och dricka rosé och njuta av sommarkvällarna. Längtar! Men än så länge är det fortfarande januari (idag också i alla fall) och vi kämpar på med vardagen. Just denna vecka har vardagen visserligen inte varit så tuff då jag kunnat hämta barnen vid lunch varenda dag så att vi kunnat spendera eftermiddagarna ihop. Mysigt även om det i sig är en prövning när det för tillfället är mycket syskonkärlek hemma hos oss. Men sånt är livet och förhoppningsvis är det en period vi snart är förbi.
 
En eftermiddag körde vi till IKEA direkt efter förskola/skola där jag mutade barnen med gofika så att jag sen kunde shoppa lite nytt till huset. Bilder på resultatet kommer senare!

Grönt är skönt

Mellan 25 och 50% rabatt på alla gröna växter hos Plantagen denna vecka så efter jobbet idag körde jag just dit och gick fullständigt bananas. Vi har ju som sagt haft slutbesiktning så numera får vi ju bo i hela huset men än har vi inte hunnit boa in oss riktigt. Men efter att ha fixat med de nya växterna hela eftermiddagen känns vi i alla fall en bra bit på väg! 
 
Mycket blandat men allt i grönt!

Fredagsmys

Denna fredag har jag varit ledig och då är ju också Samuel ledig. Men eftersom Jessica har skolplikt åker hon bussen till skolan de dagarna jag och Samuel är hemma då jag tycker det är synd att behöva dra upp honom tidigt bara för att vi ska köra henne till skolan. Dessutom kör bussen precis utanför oss och än så länge tycker hon ju att det är spännande att åka buss så varför inte?!
 
Så när vi fått iväg henne till skolan blev det frukost och lite nyhetsmorgon i soffan för vår del innan vi sen körde till Båstad för ett besök på gymmet. Med mitt nya schema på jobb har jag riktigt svårt att få ihop det bra med träning så nu känns det mycket omständigare att bara snabbt och lätt köra inom gymmet innan eller efter jobb. Satte mig dock ner igår och tittade över vilka dagar jag faktiskt kan klämma in ett litet träningspass. Nej jag kanske inte både hinner med löpning och styrketräning men att åka dit och göra något av det är ju bättre än inget alls så med det mindsetet hoppas jag på att februari genererar betydligt fler gymbesök än vad januari gjort.
 
När Jessica sen kom hem chillade vi lite i soffan innan vi lekte fram tills pappan i huset kom hem. Då blev det istället fredagsmys i form av hembakad pizza, handboll (vansinnigt spännande!) och Talang innan barnen däckade i sina sängar. Just om fredagarna försöker vi egentligen komma i säng ganska tidigt allihop eftersom man är trött efter skola och jobb i veckan som gått, men nu ska vi starta ett avsnitt av någon tv-serie och försöka vara vakna till midnatt i alla fall. Detta eftersom jag imorgon jobbar kväll och då behöver vara vaken till två eftersom jag inte är hemma innan dess. Segt för en morgonmänniska som mig vars hjärna brukar lägga ner och checka ut vid nio men men sånt är livet. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!
 
Chèvrepizza med valnötter, salamipizza samt capricciosa med pesto. Mums!
 

Sova borta

På jobbet har vi varje kväll några tågvärdar och lokförare som sover på hotell i Göteborg för att täcka upp de sista tågen för kvällen samt de första tågen på morgonen och just ikväll var det min tur. Bortsett från att man saknar att ha någon på andra sidan sängen är det ändå helt ok. Passet i sig är inte jättejobbigt och just ikväll unnade jag mig sushi att äta i sängen framför handbollen. Vardagslyx!
 
Mycket god middag!

Stora småkakor

Energin var ju som sagt lite låg förra veckan så då gjorde jag inte mycket mer än precis det som behövdes. Men sen helgen tycker jag att jag är mycket piggare så det har inte bara varit jobb och soffan som gäller utan idag tog jag t.ex. tag i det där baksuget jag har haft ett tag. Planen var att baka lite småkakor att slänga i frysen inför framtida fikastunder men jag hade fullkomligt missat hur mycket dem skulle flyta ut så en kaka blev tre gånger så stor som en vanlig. Men men dem blev goda i alla fall och det är ju det viktigaste!
 
Gottis till kvällsfika!

En lördagseftermiddag på is

Igår hade vi bestämt träff tillsammans med Nathalie och hennes Wille i Ängelholms ishall men eftersom dem endast bor ett stenkast därifrån körde vi och ställde bilen där innan vi sen istället promenerade dit tillsammans. Jessica var för ett tag sen och åkte skridskor med skolan så hon var den i familjen som åkt senast. Vi andra hade inte åkt sen vi var i ishallen senast, vilket nu är tre år sedan! Men det gick över förväntan, trots några vurpor åkte Jessica utan hjälp hela tiden och för mig och Thias gick det också ganska bra med tanke på hur längesen det är vi åkte. Men för Samuel gick det mindre bra, rädd för att tappa balansen slängde han sig på isen så fort han kände att det började bli ostabilt och ville därför också hela tiden åka mellan benen på någon av oss vuxna eller åka och hålla två vuxna i händerna. Efter några sammanbrott och uppmuntrande ord knäckte han dock koden efter fikan så innan vi promenerade tillbaka till Nathalie och Wille hade han åkt flera meter helt själv. Sista åket till kanten (där Wille stod och hejade!) gjorde han tom från mitten av planen. Så stolt han var när han äntligen fixade det! 
 
Jag och mina favorittjejer på isen!
 
Fikapaus!
 
I behov av hjälp hela tiden och därför sur när ingen längre orkade..
 
Men efter fikan släppte det och han fixade det själv!


Äntligen fredag!

Hela veckan har jag gått omkring i ett töcken av trötthet så denna fredag inför ledig helg var så efterlängtad. Jag vet att jag har mig själv att skylla eftersom jag helt enkelt kommit i säng för sent och gått upp långt innan kroppen fått den sömn den behöver. Så många powernaps har det ju blivit, både på jobb (mellan stationerna) men även på eftermiddagarna. Det och kaffe är räddningen på sådana här veckor! Men som sagt nu är det ledig helg och den startade vi med hemmagjorda hamburgare till middag innan vi nu har landat i soffan för att kolla handbollen. Heja Sverige!
 
Vin och lite plock medan maten tillagas - bästa starten på en trevlig middag!

Prioriteringar

Eftersom klockan ringde 2.30 imorse (inatt?!) var det ju ett rätt så dumt beslut att igår sitta uppe och kolla på handbollen då det resulterade i att jag endast fick strax under fem timmar sömn. Men ibland tar man lite dumma beslut! Däremot tog jag beslutet att inte åka till gymmet efter jobbet eftersom jag kände att det var något kroppen inte skulle uppskatta. Istället har jag och mina små favoriter spenderat eftermiddagen i soffan med hela huset upplyst av levande ljus. En riktigt lugn och mysig eftermiddag helt enkelt!
 
Resterna från adventsljusstaken och en lykta var några av alla de ljus som tändes!

Julen 2019

Så länge jag kan minnas har jag och Thias vartannat år firat julafton tillsammans med min familj och vartannat år med hans. Sen har vi någon dag innan jul, oftast lillejulafton, firat med dem vi inte firar med på julafton. Såklart!
 
Just i år firade vi julafton hemma hos oss eftersom vi nu äntligen, efter fem år, haft slutbesiktning på huset och därmed också är helt klara med renoveringen på nedanvåningen. Så runt tolv kom Macce med familj samt Mille så att vi kunde inleda julfirandet med sillunch. Eller egentligen dukar vi upp all julmat som är från havet såsom t.ex. sill, lax, makrill och räktårta men det slutar med att det nästan bara är sillen vi äter eftersom vi har närmre tio olika sorter. Sen orkar man ju inte äta av det andra!
 
Räktårta och ett fat lastat med makrill, ål och ägghalvor.
 
Lik förbannat känns det som att man nästan bara äter hela julafton eftersom vi sen efter lunch dukade upp glögg, pepparkakor och struvor till Kalle vid tre. När Tomten sen dök upp tog vi ju visserligen en paus från allt ätande men när kvällen började närma sig och vi hade delat ut alla julklappar och spelat julklappsspelet började vi ju steka på korv och köttbullar så sen satt vi där och hade ätit allt det från julbordet som vi inte åt under lunchen. Man kan minst sagt säga att vi var proppmätta när vi sen spenderade resten av kvällen med lite sällskapsspel innan kudden kallade!
 
Glögg och gröt går ju alltid ner oavsett hur mycket man redan ätit!


Tjugondag Knut åker julen ut

Det är måndag och första vanliga veckan är här! Vardagen är igång, alla jobbar, skola och förskola har börjat och idag drog också vårterminen på Samuels gymnastik igång. Härligt! Ledighet i all ära men vardag och rutiner är ju bara så skönt! Åh julen fick vi städat ut redan igår även om det egentligen är idag den ska ut men eftersom vi igår var helt lediga var det ju lika bra att passa på! 
 
Barnen tog också igår hand om pepparkakshuset! 

Början och slutet

I snart elva år har jag från och till bloggat om mitt liv och när jag startade bloggen i februari 2009 var jag en ung student som gick sista året på gymnasiet och därför hade mycket tid men inte överdrivet mycket att blogga om. Idag är jag tjugonio år, jobbar heltid som tågvärd och har en fantastisk familj som jag hittar på massor med mest hela tiden så nu är ju mitt problem att jag har mycket mindre tid för bloggen men också mycket mer att blogga om då mitt liv är betydligt mer innehållsrikt.
 
Förra året blev det t.ex. inte mer än 18 inlägg, varav 6 av dem på hösten då jag egentligen hade massor att blogga om. Men som sagt för lite tid! Dock är ju bloggen, precis som träning, något jag vill ta mig tid till eftersom jag älskar att kunna gå tillbaka och kolla på bilder och läsa om vår vardag och allt roligt vi har hittat på. Det är ju en modern variant av en dagbok!
 
Så återigen försöker jag ta mig i kragen och skaka liv i den här gamla bloggen så att jag både får skriva av mig om olika tankar och funderingar man går och grubblar över men också har något att kolla tillbaka på sen om några år.
 
Tar jag mig tid att blogga tar jag mig också tid att fotografera och på så vis fångar jag också deras uppväxt på bild. Win win!