Julen 2019

Så länge jag kan minnas har jag och Thias vartannat år firat julafton tillsammans med min familj och vartannat år med hans. Sen har vi någon dag innan jul, oftast lillejulafton, firat med dem vi inte firar med på julafton. Såklart!
 
Just i år firade vi julafton hemma hos oss eftersom vi nu äntligen, efter fem år, haft slutbesiktning på huset och därmed också är helt klara med renoveringen på nedanvåningen. Så runt tolv kom Macce med familj samt Mille så att vi kunde inleda julfirandet med sillunch. Eller egentligen dukar vi upp all julmat som är från havet såsom t.ex. sill, lax, makrill och räktårta men det slutar med att det nästan bara är sillen vi äter eftersom vi har närmre tio olika sorter. Sen orkar man ju inte äta av det andra!
 
Räktårta och ett fat lastat med makrill, ål och ägghalvor.
 
Lik förbannat känns det som att man nästan bara äter hela julafton eftersom vi sen efter lunch dukade upp glögg, pepparkakor och struvor till Kalle vid tre. När Tomten sen dök upp tog vi ju visserligen en paus från allt ätande men när kvällen började närma sig och vi hade delat ut alla julklappar och spelat julklappsspelet började vi ju steka på korv och köttbullar så sen satt vi där och hade ätit allt det från julbordet som vi inte åt under lunchen. Man kan minst sagt säga att vi var proppmätta när vi sen spenderade resten av kvällen med lite sällskapsspel innan kudden kallade!
 
Glögg och gröt går ju alltid ner oavsett hur mycket man redan ätit!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback