Semester igen

Igår startade vi årets segelsemester och precis som förra året bär det av mot Göteborgs skärgård och Bohuslän. Vi ska äta glass i Smögen, springa på klipporna på Käringön, äta en massa god mat och besöka nya lekplatser var och varannan dag. Precis så som en riktigt härlig segelsemester ser ut enligt mig och min familj!
 
Hoppas på en minst lika bra semester detta år!

En bästiskväll i Helsingør

Denna vecka har mest bestått av jobb hemma samt förberedande inför årets segelsemester men igår tog jag faktiskt en paus och cyklade till Båstad där jag mötte upp Rebecca innan vi sen tog tåget till Helsingborg. Men där blev vi inte särskilt långvariga eftersom vi bestämt oss för att åka över sundet och spendera kvällen med att äta och dricka gott. Därför promenerade vi bort till Værftets madmarked där vi beställde en massa olika maträtter som vi sen delade på till varsin öl. En riktig toppenkväll! Självklart handlade vi sen också med oss en massa dricka från båten så när vi tagit tåget tillbaka till Båstad kom Thias och hämtade oss så att vi slapp cykla hem. Perfekt!
 
Glada att vi för ett par år sedan hittade denna matmarknad fylld med så mycket god mat att välja mellan!
 
Också glada över att Thias kom och hämtade oss - hade ju inte gått att cykla med allt detta!

Burgare i båten

Det är måndag och vi har gjort första dagen på vår tre veckor långa gemensamma semester! Barnen har ju redan haft två veckor ledigt medan jag har haft en vecka lite drygt men det var först i fredags som Thias gick på semester. Så nu har vi som sagt tre veckor ihop innan han och barnen har ytterligare en vecka efter det att jag gått tillbaka till jobb.
 
Första dagen har mest bestått av hemmafix med fortsättning på ovanvåningen men vi har också hunnit med simskola, handling samt en kväll i båten. Vi var ju i år väldigt sena med att sjösätta båten men när vi väl fått i henne passade vi på att samma kväll slänga på masten. Men sen tog det liksom stopp! Vi har inte haft tid till att spendera i båten och därför hade vi inte heller satt på seglen och gjort klart det där allra sista. Men nu är det färdigt! Efter att ha promenerat ner till hamnen medan Thias och barnen kört några ärenden handlade vi med oss hamburgare från ett nyöppnat ställe 25 meter från vår båt där vi sen också satt och njöt av maten innan vi satte segel medan barnen kollade på Sommarlov. Åh lagom tills deras program var slut var vi också klara - vilken tajming!
 
Så smarrig middag!

Kalas x 3

Helgen står för dörren och denna helg blir betydligt lugnare än den förra då vi körde tre kalas för vår numera sjuåring. Eftersom Corona fortfarande styr och ställer i vårt samhälle var det bättre att dela upp det annars traditionella födelsedagskalaset på tre så att våra gäster kunde sitta med gott mellanrum utan att känna stressen för att eventuellt vara utsatta. Därför körde vi i fredags på ett middagskalas med mina föräldrar och syskon med respektive för att sen på hennes födelsedag i lördags börja firandet med brunchkalas tillsammans med mina morföräldrar samt barnens farmor. Sen på kvällen firade vi ihop med min svägerska samt svåger med familj och eftersom de sistnämnda också stannade över hade vi ju gäster fredag-söndag. Inte konstigt då att jag i måndags var så trött att det fick bli en timme på soffan efter lunch!
 
Mycket god mat blev det förra helgen!

Vår golfspelare

Samuel kom i våras och sa att han gärna ville testa på golf så sagt och gjort anmälde vi honom till en fyra dagars kurs på Båstads golfklubb. I måndags var det dags och varje dag har jag hämtat en väldigt glad kille och när det idag var dags för sista dagen var han lite ledsen att det var slut och berättade också att han aldrig vill sluta med golf så det blir till att hitta en fortsättningskurs till hösten.
 
 
En lite nervös och spänd kille i måndags med låneklubba kontra självsäker och peppad kille med sina egna klubbor på ryggen tidigare idag!

Trampoliner och glass

Just nu är jag mitt i min första semestervecka och än så länge har den mest bestått av barnens aktiviteter då Jessica går på simskola och Samuel går på golf. Eftermiddagarna har vi dock spenderat hemma med lek och mys eftersom sommarvädret verkligen har visat sig från sin sämsta sida. Idag var ju inget undantag när det kom till vädret så när vi hämtat Samuel på golfen körde vi in till Ängelholm där vi åt lunch samt hämtade upp Nathalie innan vi fortsatte mot Helsingborg. Där hade vi nämligen bokat en timme på trampolinparken Yoump och som vi hoppade! Hela gänger var helt genomsvettiga när vi hoppat färdigt och som barnen älskade det. Givetvis besvikna när timmen var slut men också överens om att man inte hade orkat hoppa i två timmar så vi har bestämt att vi istället ska åka dit snart igen och då ta med pappan i familjen.
 
Efter en timme på Yoump blev det glass på Engelholmsglass. Smarrigt!