Våren

Igår ändrade vi klockorna till sommartid och sen någon vecka tillbaka har det ju faktiskt varit vår i luften, vilket ju är så underbart! Men våren är ju egentligen en ganska stressig tid då det är mycket som ska göras innan sommaren kommer. Utemöbler ska fram och göras iordning, trädäck ska tvättas, rabatter ska rensas, blommor planteras och saker ska odlas. Åh då är det ju bara i själva trädgården! Sen har vi ju också en båt som ska tvättas, målas, oljas, servas och fyllas med inredning. Ja ni kanske förstår varför jag upplever våren en aning stressig. Därför är det ju lite skönt att man mer eller mindre har husarest i dessa tider och därför också har tid till alla dessa saker som ska göras.
 
Mentala bilder av godsaker på däcket och dansande barn på gräsmattan gör såklart arbetet lite lättare!

Hamsterhjul vs. corona

För ett tag sedan fastnade jag och min familj i ett hamsterhjul och det kändes som att varje vecka såg ut som veckan innan. Mer eller mindre varje dag hade samma innehåll såsom skola, jobb och träning och det var också mörkt, grått och trist ute så motivationen till att hitta på något låg liksom på noll. Åh jag var så less på det, vilket min omgivning nog märkte på mitt humör!
 
MEN sen kom coronaviruset och plötsligt såg vardagen inte alls likadan ut längre. Plötsligt fick man inte vara varken på jobbet eller gymmet när man var minsta lilla snuvig, barnen skulle lämnas vid ytterdörren på skolan då man som vuxen inte längre var välkommen in i skolans lokaler och handling av mat skulle helst ske när det var så lite folk som möjligt i butikerna. Nej plötsligt såg vardagen inte alls likadan ut och jag kan inget annat än att längta tillbaka till det där välbekanta hamsterhjulet med den där vardagen som bara rullade på men som vi alla dagar i veckan tycker bättre om än det livet vi lever nu..
 
Så tacksam över att vi har så mycket sällskapsspel nu när vi är hemma så mycket!