Produktiv helg

När vi har haft en väldigt produktiv helg eller en helg där vi varit väldigt social och träffat mycket folk är jag oftast ganska trött när måndagen kommer därför är denna måndag inget undantag. Vår helg har minst sagt varit produktiv då det varit full fokus på att rensa och fixa i källaren. Dessvärre är vi långt ifrån klara men en bra bit påväg och ett ordentligt lass på släpet hamnade på tippen igår. Att jag är lite trött just denna måndag gör dock inte så mycket eftersom jag och Samuel är lediga och därför bara ska gå hemma och pula.
 
Vår helg började i alla fall lugnt och skönt då fredagskvällen inleddes med ett bad för barnen och lite egentid för deras föräldrar!

Vilken början..

Skulle inte vilja påstå att jag är överdrivet nöjd över hur veckan börjat så det känns fantastiskt att det är onsdag och nerförsbacke mot helgen. Det kan ju typ bara bli bättre nu!
 
I måndags hade jag jobbat hela dagen och var efter en händelserik helg ganska trött så det enda jag längtade efter på väg hem från jobbet var att få byta om till myskläder och lägga mig på soffan. Speciellt eftersom jag visste att jag skulle ha hela huset för mig själv då de andra redan hade ätit och skulle vara på fotbollsträning. Men när jag kom hem låg Samuel och sov på hallgolvet och skulle inte alls på någon fotboll då han varit uppe alldeles för tidigt på morgonen och därför nu var övertrött och gnälligare än gnälligast. Så att ge barnen mat och få dem i säng tog verkligen min sista energi och jag hamnade inte i den efterlängtade soffan förrän en timme senare än planerat.
 
Men där hann jag ju inte ligga i mer än en kvart innan Thias kommer upp och berättar att frysen i källaren gått sönder. Vi har nästan all vår mat i frysen på entréplan men i den i källaren har vi all styckglass, all hemgjord saft och alla större saker såsom hela kycklingar och tuppar. Så det var bara till att sätta igång och rodda om i den andra frysen för att rädda det som gick att rädda, det vill säga 14 liter flädersaft som går att frysa in igen, medan vi fick slänga allt annat. Så himla surt att slänga så mycket mat och glass vi bunkrat upp med inför sommaren. Senast i helgen hade vi köpt glass från glassbilen så det slutade med att vi fick slänga närmre tio paket med styckglass då det bara var en enda sörja. Suck!
 
Så jämfört med måndagen är dagens händelse är inte alls så jobbig men rätt så irriterande ändå eftersom jag spenderade hela min förmiddag hemma då jag väntade på en leverans som skulle levereras mellan 8 och 12. När jag tio i tolv var tvungen att köra hemifrån för att hämta barnen, trots att jag inte fått någon leverans, möter jag lastbilen 500 m hemifrån och måste alltså vända hem igen för att snabbt ta emot leveransen innan jag stressar iväg till skolan. Så himla typiskt att jag väntat i fyra timmar och sen kommer han fem (!) minuter innan den utsatta tiden går ut. Älskar man inte såna hemleveranser?!
 
Ja som sagt har jag inte haft den bästa starten på denna vecka men nu kan det ju bara blir bättre och det hoppas jag verkligen också att det blir!
 
Unnade mig en extra god lunch idag när jag insåg att det var lill-lördag och nerförsbacke mot helgen!

Vår helg

Då var det måndag igen och ännu en helg har gått! Gårdagen spenderade vi hemma med en riktig fixardag då Thias höll på med båten medan jag fokuserade på trädgården mer eller mindre hela dagen. Lördagen däremot spenderades inte på hemmaplan eftersom vi då körde till Höör för att hänga med barnens kusiner och deras föräldrar. Det blev en härlig eftermiddag som inleddes med smörrebröd och öl i solen innan vi sen förflyttade oss till deras loungedel för att fortsätta njuta av det fina vädret. Det var först på kvällen när vi då också ätit middagen utomhus som vi faktiskt gick in för att i några timmar till sitta och snacka innan vi körde hem strax efter midnatt. 
 
Smörrebröd och utelek - vilken dag!Påsken 2020

Vi bestämde ganska tidigt när Corona bröt ut att om det skulle bli en eventuell lockdown i Sverige skulle vi, så länge alla var friska, fortsätta träffa barnens kusiner och deras föräldrar för att få dagarna att gå lite fortare. Nu har det ju tack och lov inte blivit någon total nedstängning av samhället men vi har ändå försökt att inte träffa för mycket folk utan håller oss till att träffa några enstaka personer däribland just min svåger och hans familj. Därför är vi just nu på väg till Höör för att spendera dagen med att hänga med dem och låta barnen leka av sig.  Sist vi sågs var i påskas när dem på påskdagen kom till oss för att äta påsklunch. Jag  jobbade dessvärre de flesta dagarna under påskhelgen så en lunch var vad vi fick ihop men det blev en lyckad dag med massa god mat följt av häng och sällskapsspel ute i solen innan vi avslutade med kladdkakor. 


Massor med mat, vilket det lätt blir vid högtider!
 
Plats för efterrätt har man ju alltid!


Fika och löpning

Jag skulle inte vilja påstå att coronan har bidradigt till mycket positivt här i världen men en sak kan jag faktiskt vara lite tacksam över och det är ju att jag har en av mina närmsta vänner på en mils avstånd numera eftersom hon inte kan jobba. Normalt sett reser hon världen över med sitt jobb och kan ibland vara borta flera veckor i stöten, vilket såklart är kul för henne som får se och uppleva så mycket. Dock mindre kul för oss som är hemma och inte har möjligheten att ta en fika eller köra ett träningspass tillsammans med henne. 
 
Men som sagt är hon hemma och har varit nu i över två månader så en hel del träning har det blivit och idag hann vi med både en fika och ett löppass. Planen var egentligen att promenera milen men eftersom tiden sprang iväg när vi satt och snackade över några koppar kaffe bestämde vi spontant att en löptur på 5 km var en bättre idé. Dock sprang jag för första gången på fem månader förra veckan (inomhus på löpbandet) så formen är ju minst sagt inte på topp. Tempot var inte högt och i de allra värsta uppförsbackarna blev det att vi gick några meter men vi tog oss i alla fall runt vilket faktiskt är det viktigaste. Den bästa träningen är den som blir av! Dessutom känner jag faktiskt för att ge mig ut och springa snart igen vilket är roligt eftersom jag vet hur härligt det är att springa när man i form för det. Längtar dit!
 
Grym uppladdning innan ett löppas!

Välbehövlig egentid

För fjärde gången på under två månader är jag nu hemma och vabbar eftersom det ju i dessa tider är strängt förbjudet att skicka barnen till skolan eller förskolan om dem visar minst lilla sjukdomssymtom. Denna gång är det Samuels näsa som rinner lite vilket är no big deal egentligen och hade det varit för ett år sedan hade han ju gått på förskolan ändå men eftersom restriktionerna är som dem är så håller vi honom självklart hemma. Därför består mina dagar nu till stor del av lek, barnprogram och sällskapsspel men när kvällen kommer tar jag chansen till egentid i form av långpromenad med podd i öronen. Så välbehövligt när man bara pratat med ett barn hela dagen!
 
Både gårdagens och dagens promenad bjöd på fantastiskt väder!

En ny början

Så har det redan gått en hel månad sen mitt senaste blogginlägg.. Suck!
 
Åh nej min tanke är inte att blogga en gång i månaden men på något märkligt vis kommer livet emellan varje gång så varken tid eller ork finns till att sätta sig och skriva vid en dator även om jag verkligen hade velat. När jag väl finner tiden mår jag ju väldigt bra av att sitta och skriva av mig. Dessutom uppskattar jag det otroligt mycket när man sen kan gå tillbaka och kolla på bilder och läsa om allt vi hittat på. Därför börjar jag om, precis som när jag tar tag i min viktresa, för femtielfte gången och hoppas att jag lyckas bättre denna gång!

(null) (null)
Många promenader i den här fantastiska miljön har jag iallafall hunnit med den senaste månaden!