Tuff natt innan skolstart

När vi igår gick och la oss vid elva var Jessica fortfarande vaken trots att vi nattat barnen tre timmar tidigare. Förmodligen var det nerver inför skolstarten som spökade men eftersom hon sen ytterligare en timme senare fortfarande var vaken så kom hon över till oss. Första timmarna var ok men när hon sen går ner i djupsömn är hon som en virvelvind så från tre har jag inte sovit många minuter fram tills klockan ringde vid halv sju. Därför blir det en lugn dag denna lediga måndag, eventuellt att jag börjar plocka ner julen lite eftersom jag jobbar på onsdag (då julen egentligen ska ut) men annars inga planer. Tack o lov!
 
Även om jullovet har varit mysigt har det också varit utmanande (dem har inte varit på såhär bra humör hela tiden!) så det är verkligen skönt att vardagen äntligen är igång igen!

Vårt nyårsfirande

Vid den här tiden för en vecka sedan låg hela familjen i soffan och kollade på film eftersom vi inte orkade något annat sådär på självaste nyårsdagen. Det var också mer eller mindre det enda som gjordes den dagen eftersom vi dagen innan varit i Höör för att fira nyår tillsammans med barnens kusiner och deras föräldrar. Detta är ju något vi brukar göra men just i år fick vi tänka om lite angående maten eftersom vi brukar halvcatera, alltså få förberedd mat och sen bara tillaga det sista samt lägga upp. Men med risken att någon av oss åtta skulle vakna på morgonen och ha ont i halsen eller känna sig krasslig beslutade vi oss istället för att laga all mat själva och därför också ha lättare för att anpassa portionerna och kunna frysa in sånt som inte behövdes. Men nu var vi alla tack o lov friska på nyårsafton så tilltugg följt av trerätters och nyårsquiz hanns med innan tolvslaget så att vi sen när vi skålat in det nya året istället kunde dansa och dricka drinkar innan vi till slut landade på kudden vid halv sex. Snacka om en helkväll men verkligen en lyckad helkväll!
 
Familjefoto hemma innan vi körde till Höör för att starta kvällen med bubbel och tilltugg.
 
Morotssoppa med fetaostkräm och parmachips // Oxfilé med jordärtskocksbakelser och sherrysås.
 
Mjölkchokladpannacotta med tillbehör // Godsaker till efter tolvslaget!

Slut på julledigheten

Första måndagen på ett nytt år, alltså verkligen läge för nystart!

 

Min julledighet tog officiellt slut idag så kvart över tre imorse (inatt?) körde jag till jobbet för att arbeta en sväng upp till Göteborg. Men det var ungefär också det enda jag skulle göra idag så efter att ha kört inom och handlat frallor var jag tillbaka hemma vid halv nio för en gofrukost tillsammans med familjen. Sen har dagen mest rullat på, Thias jobbade på ovanvåningen och jag tränade samt fixade och donade på nedanvåningen medan barnen lekte. Barnen har fortfarande jullov en vecka till så vi får nog vara lite mer aktiva för såhär på slutet av ett tre veckor långt jullov är det lite mycket bråk..

 
 Mysfrukost med familjen!