Nedförsbacke

Det är onsdag och det är nedförsbacke mot helgen! Visserligen är det min arbetshelg som ligger framför oss men det är ändå en speciell känsla när det är helg och resten av familjen är hemma. Vi har i för sig varit hemma en hel del på sistonde då Samuel varit snuvig och hostig och därför varit hemma från föskolan. Därför har det alltså blivit en del vabbande för oss, vilket i sig inte är så kul, men det som barnen tyckt var sämst var ju att vi var tvunga att ställa in förra helgens planer. Så himla synd men nu är ju läget som det är och vi får helt enkelt något att se fram emot längre fram, kanske tom redan till påsk om vi har tur! Men nu är Samuel i alla fall kry igen och det är därför dags att gå tillbaka till vardagen, vilket faktiskt är efterlängtat efter en vecka hemma. 
 
Inte så mycket att se fram emot i helgen då jag arbetar men kanske ändå man kan laga något gott så som dessa fisktacos vi åt för några helger sen. Riktigt gott!

Familjefredag vs Bästisfredag

Klockan har passerat tio och det börjar bli hög tid att göra sig iordning för sängen, har ju ändå varit uppe sen kvart i tre imorse (inatt?). Fredagskvällen har spenderats med familjen med ett klassiskt fredagsmys, det vill säga hemmagjorda hamburgare till middag följt av godis framför Talang. Mysigt!
 
Annat var det för en månad sedan då Thias spenderade sin fredagskväll med paddel och middag ihop med sina kollegor och jag då istället passade på att bjuda hem bästa vännen för en tjejkväll. Barnen placerades med pizza framför tv:n medan vi korkade upp en flaska bubbel och satte igång och göra egen sushi. När Thias sen kom hem sov barnen sen ett par timmar och vi var inne på andra flaskan bubbel. Ytterligare två flaskor bubbel och ett antal drinkar senare hade vi snackat bort tolv timmar och klockan hade slagit fem. Trots att klockan även den fredagen hade ringt svintidigt.. Men vilken kväll och natt vi hade, pratade gamla minnen och hade det bara så himla trevligt!
 
Lite gott medan vi gjorde sushin som blev himla god. Det gjorde vi bra!

Vinterdagar i pulkabacken

Ja vi bjöds verkligen på en fantastisk vinter detta året och även om man såklart längtat till våren och värmen kändes det inte som att vi var riktigt klara med vintern när plusgraderna kom. För när snön låg i flera veckor och det var soligt och fint väder mer eller mindre hela tiden spenderade vi rätt många dagar i pulkabacken och det hade vi faktiskt kunnat göra några helger till. Att packa in familj, pulkor och fikakorg i bilen för att sen köra till Boarp och spendera några timmar där med ett gäng kompisar var helt fantastiskt. Drömmen för barnen att vara ute och leka med sina kompisar och rätt trevligt för oss vuxna också som inte bara snackade utan faktiskt åkte en hel del vi med. Gäller ju att ha barnasinnet kvar så länge som möjligt! Men nu blickar vi framåt mot våren och gläds istället åt alla fina minnen vi har från denna vinter och så hoppas vi självklart på en lika fin vinter nästa säsong!
 
Taggade barn och min snygging!
 
Hopp att åka över och varm choklad till fika!
 
Samuel i pappas knä och jag och Jessica på en egen pulka!
 
Efter att ha lånat snowracer från kompisar köpte vi äntligen vår egen. Till barnens stora glädje!
 
 Kast med lite snö och Samuel som åker med faster Mille!

Årets kortaste månad

Igår var det redan första mars och därmed är också första vårmånaden här. Helt galet! Vart tog februari vägen liksom?! Det var visserligen en fullspäckad månad med jobb, vabb (såklart!) och mycket husrenovering i fokus men aldrig någonsin har väl februari gått så fort? En bidragande faktor kan ju dock vara att vi fick en helt fantastisk vinter med massa utelek och häng i pulkabacken/på isen så fort vi hade en ledig stund. Åh att tiden går fort när man har roligt är ju sen gammalt!
 
Månadens sista dag var dock all snö borta så när vi packat en fikakorg och tagit oss ut på en promenad fick vi istället njuta av alla vackra löv (kändes nästan lite höstigt..) i skogen som vi har fått vana att promenera i lite då och då. Mysig familjeaktivitet!
 
Jag och mina favoriter som är på väg in i skogen!
 
Har tidigare hittat en perfekt stubbe att använda som bord så där dukades det upp kaffe & bullar!
 
Älskade busungar!